Capitala înzăpezită

Articol de: Dora Ungureanu

Conform Constituției, România este un stat național suveran și indepedent. N-am negat asta niciodată. Sunt total de acord, mai ales că mi-a plăcut la nebunie istoria  și că am vrut să aflu mereu cât mai multe despre trecutul țării și a societății în care trăiesc, respectiv trăim.

Nu putem nega faptul că în ziua de azi România din punctul meu de vedere este mult mai dezordonată față de anii ’90, dar cu aceeași frumusețe specifică ei , asta datorită locurilor, peisajelor, orașelor și poate și a oamenilor curați și frumoși la suflet pe care îi găzduiește în ea.

iarna_54844600

Aș vea mult de spus atât la categoria minusurile României, cât și la plusurile României. Un lucru e cert! Cu toate acestea îmi iubesc țara și sunt mandră de ea și mândră că sunt româncă. N-aș părăsi-o niciodată și spun asta cu mâna pe inimă.

Doar că, un lucru mă nemulțumește. E iarnă , zăpadă multă, intervenții de deszapedit puține…., din păcate.

Ce se întâmplă?

De fiecare dată când votăm, tânjim la un viitor mai bun, ne încredem în fiecare om care își face publică apariția și spune: Viitorul vostru constă în mine!

Da, draga/dragul meu, constă în tine, dar hai să facem lumea mulțumită!

Hai să vorbim de capitală! S-a intervenit, nimic de zis, dar nu atât cât trebuia și unde era necesară nevoie. Pe străzile principale totul e în regulă, dar cu străzile secundare ale orașului ce facem?, cu stațiile RATB ce facem?, cu bulevardele mari ale Bucureștiului ce facem? Astea sunt întrebările des auzite în drum spre facultate sau chiar în fața blocului.

Din puntul meu de vedere , toți primarii a trebui să facă ca cel din zona Moldovei, mai exact să scoată afară cu lopețile în mână toți oamenii care primesc ajutor social  și toți angajații de la salubritate, să deszapezească.

Un lucru demn de aplaudat a fost inițiativa de a strange oamenii străzii și duși în centre speciale unde au primit caldură, mâncare caldă și băuturi calde. Da! Un lucru foarte bun, asta ar trebui făcut și cu animalele străzii, respectiv câinii vagabonzi.

Multe măsuri ar trebui luate și cu mijloacele de transport în comun, precum RATB, mai ales pe perioada rece a anului. Numărul mașinilor pe rutele bucureștene ar trebui să crească , astfel lumea să nu mai stea chiar și 30 de minute să astepte venirea autobuzului ( asta și în cazul meu).

Lumea vrea fapte, nu vorbe, nu apariții TV a oamenilor responsabili de capitală, responsabili de orașul nostru în care trăim.

Hai să facem o țară mai frumoasă , un oraș mai frumos! Putem, și toate acestea se vor întâmpla datorită voinței noastre!

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s