Creativi de dimineață

Articol de: Teodora Tudosie

Vineri dimineața oamenii și-au băut cafeaua și au luat micul dejun la Institului Francez, pe Bulevardul Dacia. După ce deschizi ușa grea, care scârțâie, de la intrare, ajungi într-o sală destul de încăpătoare, aproape plină ochi cu oameni care s-au trezit devreme. Coada de la cafea ajunge aproape la ușa de la intrare dar mulți se aventurează și în partea opusă a camerei, lângă o masă lungă, aproape pe toată lungimea peretelui, plină de platouri cu mâncare.

14889904_1035721849873817_9203313267644662526_o

La Institutul Francez a avut loc Creative Mornings, o serie lunară de discursuri pentru comunitatea bucureșteană.  După cafea, participanții se deplasează spre o sală mare cu scenă și scaune. Invitatul din această lună a fost Elena Calistru, fondatorul unei organizații non-guvernamentale care încurajează responsabilitatea civică. Aceasta a ținut un discurs pe tema transparenței și a pus problema necesității unei mai bune comunicări între instituțiile statului și cetățenii acestuia, dar a și explicat legi și drepturi pe care aceștia le au.

Într-o sală de aproape 200 de locuri, aproape plină, oamenii au urmărit atent discursul de aproximativ o jumătate de oră, iar la final au pus întrebări pentru clarificarea problemelor puse de Elena Calistru în legătură cu lipsa de transparență din România.

Creative Mornings se organizează la nivel mondial, în 157 de orașe ale lumii. În fiecare lună se alege o temă, aceeași pentru fiecare oraș, pe baza căreia trebuie să se construiască un discurs menit să inspire participanții la eveniment. Intrarea la eveniment este liberă, iar oamenii au plecat zâmbind.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s